Blogg, Framgångshistorier

COSMOnaut-Stories - Våra anställda berättar!

Michael Müller30/03/2023

Jag kom från ett SMF till COSMO CONSULT Gruppen - men till en början var det oklart i vilken roll jag skulle arbeta i. Utvecklare eller konsult? Mitt namn är Michael Müller och jag vill berätta min story om de senaste 11,5 åren på COSMO CONSULT. Naturligtvis vill jag också berätta varför det här jobbet är perfekt för mig.

 

Utveckling eller rådgivning?

Jag fick reda på den lediga tjänsten genom en bekant till min mor. Med en examen i data- och systemvetenskap var en ansökan till ett programvaruföretag en möjlighet som jag inte ville missa. Efter en kort intervju blev jag snabbt anställd. Jag var dock fortfarande tvungen att bestämma mig för om jag ville arbeta som konsult eller utvecklare.

Varför bestämde jag mig till slut för konsultverksamheten? Det varierande arbetet och kontakten med kunderna övertygade mig. Jag är mycket kommunikativ och tycker om att interagera med människor, vilket nu återspeglas i mitt arbete.

Blev du nyfiken på att jobba hos oss?

LEDIGA TJÄNSTER

Från AX till Environmental Services

Jag blev direkt tilldelad ett projekt och hade ett möte med hela projektgruppen på min första arbetsdag. Därför var de första intrycken kanske lite överväldigande. Denna känsla försvann dock snabbt - också tack vare teamet - och jag kunde sätta mig in väl. 

Vid den tiden började jag som konsult inom området Microsoft Dynamics AX, dvs. med fokus på ett ERP särskilt för stora företag och områdena ekonomi och drift. Här märkte jag dock med tiden att jag inte riktigt trivdes. Lyckligtvis lägger COSMO stor vikt vid utvecklingsmöjligheter och uppmuntrar de anställdas önskemål i detta avseende. Därför bytte jag efter tre år till teamet för miljötjänster och är fortfarande mer än nöjd där.

Konsultens olika uppgifter - Vad gör ett projekt framgångsrikt?

I min tjänst går jag igenom olika faser av ett projekt som jag ansvarar för. Under hela perioden är jag den första kontaktpunkten för kunderna och är ett viktigt gränssnitt inom företaget. Vi börjar med kravfasen, där vi samlar in kundens behov och krav. Därefter går vi in i "designfasen". Här kan det bli flera rundor av kundpresentationer och anpassningsloopar tills vi möter kundens exakta önskemål. Som konsult är det alltid viktigt för mig att avstämma kundens föreställningar med utvecklingsteamet för att säkerställa att kraven kan genomföras.

När systemet är på plats och har testats tillräckligt mycket överlämnas allt till kunden. För mig är detta den mest spännande och framgångsrika delen på samma gång. Det bästa är när allt fungerar för kunden och de är nöjda med vårt arbete. Om lösningen uppfyller kundens förväntningar är projektet framgångsrikt för min del.

#oneCOSMO – Varför är jag stolt över att vara en COSMOnaut?

Själv har jag valt en fyradagarsvecka, som jag tillbringar växelvis på hemkontoret och på kontoret. Sedan har vi affärsresorna, där jag reser runt i världen tillsammans med mina kolleger för att besöka våra kunder. Just nu tillbringar jag en vecka i månaden i Finland med en av våra kunder. Jag kan inte tänka mig ett lyckad projekt utan att lära känna människorna på plats personligen och ha dessa viktiga 1-o-1 samtalen.

Resorna och den personliga kundrelationen samt den varierande verksamheten i de olika projektfaserna gör mitt arbete till något alldeles speciellt. Men det bästa med mitt jobb är Environmental-teamet. Vi upplever upp- och nedgångar tillsammans, men håller ihop i varje situation. Om du tycker om att gå till kontoret trots möjligheten till hemkontor och är glad att träffa hela teamet, då är det inte bara ett jobb, då är det ens familj.

Vill du också bli en COSMOnaut och en del av ett otroligt bra team?

Ansök redan idag!

#onecosmo

 

Vill du veta mer om oss, hör av dig till mig:

Tove Eklund
Head of HR - Sweden

Dela

Taggar