Digitalisering

Är du digital, lille vän?

Av Anders Wendt21/06/2017

...för att travestera på den svenska proggruppen Gläns över sjö och strands mest kända låt från 1970. Du har säkert sett texten, men inte vetat varifrån den kom. 

Det talas mycket om digitalisering. Trots det utförs väldigt många affärsprocesser fortfarande manuellt, även om det länge funnits utomordentliga digitala lösningar för att effektivisera till exempel fakturahantering, transportbeställning och hantering av kundinformation.

Ett affärssystem är ju per definition digitalt, men jag blir fortfarande regelbundet kontaktad av företag med system som genererar stora mängder papper som ska fyllas i med information för att återigen manuellt matas tillbaka in i affärssystemet. 

Är lönsamhet viktigt för din verksamhet? För privata företag är det självklart, och för skattefinansierad eller ideell verksamhet finns det ett ansvar för att tillgängliga medel används på bästa möjliga sätt.

Digitalisering handlar om lönsamhet och lönsamhet handlar om att tillgängliga resurser används för värdeskapande verksamhet och inte till att manuellt fylla hålen i en ofullständig process.

Är en krånglande skrivare ett kritiskt problem för din verksamhet? Är svaret ja på den frågan och din kärnverksamhet inte är leverans av printande produkter – då bör du ta dig en funderare.

Så, är du lönsam, lille vän?

Håll ögonen öppna för vårt självtest av hur långt ditt företag kommit på digitaliseringsresan.

Ps. Vill du själv ta en resa i sjuttiotalets proggmusik så finns Gläns över sjö och strands låtar på Spotify. Och det är ju en synnerligen digital tjänst. Ds.

Vill du veta hur vi på COSMO CONSULT gör?

Om författaren

Anders Wendt har över tjugo års erfarenhet från affärssystemsbranschen med bred erfarenhet från roller som sträcker sig från konsultverksamhet, eftermarknad och försäljning hos leverantörer som Intentia, Lawson, Logica och CGI. Anders har arbetat på COSMO CONSULT sedan 2013. Anders är idag VD för COSMO CONSULTs svenska verksamhet.

Dela

Taggar

Kommentera