Digitalisering, ERP, Utveckling

Rätt kunskap och verktyg i Fabriken

COSMO CONSULT AB27/06/2019

I tidigare bloggar från Fabriken har vi redogjort för olika tekniker och möjligheter som man kan använda i dagens ERP-lösningar. I det här blogginlägget kommer vi gå in på vilka möjligheter som finns när vi har rätt kunskap eller använder rätt verktyg.

Affärssystemets uppgift är att samla, hantera och distribuera både information och transaktioner för att på så sätt stödja ett företags verksamhet.

I många fall kan man uppnå stora effektiveringsvinster om man dessutom kan komplettera affärssystemets information med informationen från närliggande system. Genom att använda informationen från andra system och komplettera den med informationen i affärssystemet har man vad man kallar en end-to-end lösning.

 

 

Bloggserie - Del 5

Microsoft har sedan lång tid tillbaka haft en vision att samtliga applikationer i deras stack, produktutbud på vanlig svenska, skall kunna kommunicera med varandra utan att behöva krångla med olika inloggningar i olika system.

Microsoft lägger stort fokus på att deras system ska ha en hög tillgänglighet och vara enkelt att använda. Tillgänglighet innebär att systemen är enkla att konfigurera och få i drift och enkelheten är viktig för att snabbt fånga användarens uppmärksamhet och dessutom utmana användaren till att lära sig mer. Microsofts tydliga strategi i att ha ett system som kan kommunicera, vara lättillgängligt och dessutom enkelt att använda i kombination med ett starkt varumärke och finansiella muskler, gör att Microsoft idag är en leverantör att räkna med och kommer så att vara i många år framöver.

Med detta i ryggen känner vi oss i Fabriken trygga med att all den kunskap som vi tar till oss, också kommer lära oss om vad som finns tillgängligt, men också i vad vi tror kommer bli vardag för många människor i framtiden.

Idag behöver vi inte längre tillhandahålla företag med maskiner eller infrastruktur lokalt. Under rätt förutsättningar kan vi lägga mer eller mindre delar av vår IT i Microsofts Azure. Programvaror och applikationer som underlättar vår vardag kräver ingen installation och är lättillgängliga via internet. Applikationerna från Microsoft är alla sammanlänkade och kan tillsammans ge en helhetslösning som tidigare varit omöjlig. Applikationerna är specifikt utformade för att underlätta, eller helt lösa, specifika problem. Tack vare transparens mellan applikationerna kan vi bygga lösningar som inte längre bara består av ett affärssystem utan av mängder av olika applikationer som alla kan utföra det som de är bäst på. Den totala affärslösningen till kund blir då avsevärt mycket bättre än om vi skulle ha utvecklat allting själva.

Utmaningen består i att förstå och hitta de applikationer vi nu kan dra nytta utav!

Vi på Fabriken tar med oss allt detta i sommar och vi kommer inte kunna låta bli att jobba en och annan sen natt för att utforska alla de möjligheter vi har framför oss.

Förstår vi oss på möjligheterna kan vi också hjälpa våra kunder på ett helt nytt sätt efter semestern.

Hoppas ni alla får en riktigt fin sommar!

Magnus Eriksson, fabriksarbetare

 

Vi letar efter nya COSMOnauter!

Vill också du ha ett jobb där du känner att du kan göra skillnad? Vi letar alltid efter härliga personer med en bra inställning och som gärna vill bli en del av COSMO CONSULT och allt som händer hos oss. Tycker du att det låter spännande? Tveka då inte att söka jobb hos oss genom att klicka på länken här till våra senaste lediga jobb.

 

 

Dela

Kommentera