Data och analyser, Digitalisering, ERP, Utveckling

En fascinerande tillbakablick

Magnus Eriksson & Mats Thell10/06/2020

Vi närmar oss slutet på vår bloggserie från Fabriken. Tittar vi bakåt på vad vi lyckats åstadkomma under denna tid, så blir man faktisk överraskad av hur mycket vi faktiskt lyckats göra på så kort tid. Ett exempel på initiativ som verkligen tagit skruv är just Fabriken. För er som inte tagit del av våra tidigare bloggar är Fabriken vårt koncept för hur vi tar till oss nya kunskaper, ny teknik och skapar hållbara lösningar. Fabriken visade sig falla ut så pass väl att COSMO CONSULTs ägare och ledning på koncernnivå har valt att använda konceptet inom hela COSMO gruppen. Detta är fantastiskt kul!

Något annat som har varit kul att följa är våra talanger. Från första dagen de började hos oss, som kalvar på grönbete, oförstörda ungdomar med härliga visioner om hur arbetslivet skulle fungera. Idag är de våra kollegor med samma drivkraft och hunger, dock en aning mer anpassad till vår verklighet och vardag :-). Talangprogrammet har varit en oerhört viktig byggkloss för oss som organisation men också för vår vision att skapa gemenskap och samhörighet. Det har fått till följd att vi kommer utöka nästa kull av talanger till att denna gång även innefatta konsulter.

Bloggserie - Del 11

Listan kan göras lång över vad vi i Fabriken har åstadkommit, men för att nämna några ytterligare saker vi lyckats med;

  • Driva och genomföra övergången från C/AL till AL och VS Code.
  • Att på allvar leverera tjänster på Power Plattformen till våra kunder.
  • Att vi i våra projekt uteslutande arbetat med Azure DevOps.
  • Sälja flertalet av våra paketlösningar där våra talanger har varit med att både bygga funktionalitet och tester.
  • Skapa en bra grund till talangprogrammets nästkommande kullar i form av material, fadderskap och aktiviteter.
  • Automatisering i alla dess former tex CI/CD, testflöden, automatisering av vår vardag.

Mats Thell och jag som har varit med på hela resan blir både glada och stolta när vi tittar i backspegeln. Inte nog med att vi har lyckats ta in all kunskap och omsätta den i praktiken, både internt och hos kunder, vi är också stolta över den gemenskap vi byggt upp. En härlig teamkänsla som hela tiden växer och sprider sig i företaget här i Sverige, men också över landsgränserna till våra kollegor i andra länder. Det är inte bara jag och Mats som har varit med och bidragit till att detta har hänt, utan det har också våra fantastiska talanger och kollegor hjälpt till med. Utan er hade vi inte varit där vi är idag!

Vissa kanske tycker att det låter som om vi nu är klara med Fabriken? Så är det såklart inte, vi har bara börjat!

I vår nästa och sista blogg i den här serien kommer vi ta upp ett roligt och jättespännande område - vårt kommande talangprogram. Ni kommer få inblick i våra tankar och idéer kring de aktiviteter som planeras och som vi startar upp med till vintern.

Tack till alla härliga kollegor!

Magnus Eriksson & Mats Thell
Fabriksarbetare

 

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera