Data och analyser, Digitalisering, ERP, Utveckling

Paketeringar och kundprojekt

Magnus Eriksson02/04/2020

Idag ska vi dela med oss av något jag tror att många kommer att tycka är spännande: Våra leveranser och projekt. Vårt fabriksarbete börjar nu på allvar bära frukt vilket visar sig i våra leveranser.

Våra pakteteringar

Parallellt med att vi i Fabriken arbetat internationellt har vi också förberett våra egna paketeringar. Paketeringar är lösningar vi lyckats bygga utan beroenden till standardprodukten. Våra paketeringar är idag förberedda med pipelines som testar stor del av kodbasen samt levererar artefakter till våra konsulter och kollegor för enkel, snabb och standardiserad installation.

Att gå från klassisk NAV-utveckling till att arbeta i VS Code och Azure DevOps har gett oss stora möjligheter att effektivisera och kvalitetssäkra arbete. Vi har mycket kvar att lära men vi börjar nu se och förstå möjligheterna. När miljöerna är uppsatta och konfigurerade går det undan. Så snart vi gör en rättning eller anpassning av befintliga paketeringar tar våra pipelines över. Går någonting fel får vi backning och i annat fall serverar vi det färdiga resultatet till våra kollegor och kunder. Känslan som infinner sig då det trillar ut en färdig app som är testad, godkänd och klar att användas, är nästan magisk. Genom att arbeta på ett modernt sätt blir vi än mer taggade att lyfta oss ytterligare en nivå.

Kundprojekten

Fram tills idag har vi lyckats paketera integrationshantering, notifieringstjänster, elektronisk dokumenthantering, fasta momsavdrag, växelkurshantering mm. Samtliga är helt fristående och har förberedda miljöer (CI/CD) för vidare utveckling och förbättring vid behov.

Bloggserie - Del 9

Ytterligare en nyhet för oss är att vi har börjat anamma Azure DevOps i våra kundprojekt. Vi har mycket kvar att lära även på detta område men det har redan visat sig att spårbarhet och överblick kan direkt ge oss fördelar gentemot hur vi hanterat våra projekt tidigare. Allteftersom vi lär oss kommer vi koppla på ytterligare funktioner och flöden för att underlätta och förbättra våra leveranser.

Genom att arbeta på detta sätt kan vi garantera att vi når upp till en kvalité som vi på COSMO CONSULT och framför allt våra kunder känner sig nöjda och trygga med.

Det händer mycket spännande här i Fabriken och på COSMO CONSULT, så tveka inte att höra av dig om du vill vara en del av vår spännande resa. Häng med oss in i framtiden!

Magnus Eriksson, Fabriksarbetare

 

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera