Samarbete, Digitalisering, ERP, Utveckling

Internationella samarbeten i Fabriken

Christian Andersson22/11/2019

Det är inte enbart konsulter och säljare på COSMO CONSULT som får resa runt i världen, även vi utvecklare får komma ut i dagsljuset då och då.

Vi som ingick i talangprogrammet 2018 fick när vi jobbat ett drygt halvår ett spännande erbjudande från våra tyska kollegor att vara med och jobba i ett multiinternationellt projekt för en stor kund i Berlin där vi skulle få utveckla kod i AL. Vi tackade naturligtvis ja!

Varannan vecka har vi därför rest ner till Berlin för att sitta tillsammans med konsulter och utvecklare från hela Europa. Vi sitter alla på plats ute hos kund och kan på så sätt snabbt ge varandra hjälp och support om så skulle behövas. Det är ett härligt gäng och då vi alla sitter tillsammans har vi fått en riktigt bra laganda.

Bloggserie - Del 8

Men vad är det vi gör i detta projekt då undrar säkert många av er? Jo, vi bygger en integrationslösning mellan Microsoft Dynamics 365 Business Central och Customer Relationship Management (CRM). Allt detta gör vi med den senaste tekniken vilket innebär att förutom att vi skriver koden i AL och att Business Central ligger i molnet (SaaS) istället för on-prem, att vi även arbetar på ett mycket modernare sätt.

Projektet är uppbyggt i sprintar på två veckor. Efter varje sprint har vi ett sprintretrospektiv där vi går igenom vad som fungerade bra och vad vi kan förbättra oss på. En oreflekterad händelse är ingen erfarenhet som man brukar säga. Vi gör även en sprintplanering där vi bestämmer vad som skall vara klart när sprinten är slut. Vi använder oss av Azure DevOps där alla tasks/issues som skall vara utvecklade under en viss sprint finns och vi har här vår fullt automatiserade CI/CD pipelines för utvecklings-, demo- och testmiljöer. Detta gör att det går väldigt fort att utveckla och få koden dit den skall.

Det speciella med det här projekt är inte enbart att vi får använda oss av den senaste tekniken utan även att kollegor från hela COSMO CONSULT arbetar i ett och samma projekt. Det har varit mycket lärorikt att se hur våra kollegor från andra delar i världen arbetar och det är en hel del tankar, idéer och verktyg som vi har kunnat hämta med oss hem.

Det händer mycket spännande här i Fabriken och på COSMO CONSULT, så tveka inte att höra av dig om du vill vara en del av vår spännande resa. Häng med oss in i framtiden!

Christian Andersson, Fabriksarbetare

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera