Digitalisering, ERP, Utveckling

En dag i Fabriken

Christian Andersson25/10/2019

Ni som har följt våra blogginlägg ett tag undrar kanske hur det är att arbeta som utvecklare på COSMO CONSULT? Hur ser våra dagar ut egentligen? Famlar vi i blindo eller har vi en plan? Det ska ni få reda på nu!

Varje morgon har vi utvecklare som arbetar i samma projektgrupp ett möte som vi kallar för Daily Standup. Det är ett möte på 15 minuter där vi diskuterar vad vi jobbade med igår, om vi har varit duktiga på att commita allt vi har utvecklat, vad har jag planerat att jag skall göra idag, vad gör jag i fall jag blir klar tidigare med allt som jag har planerat samt om jag har några bekymmer med det jag utvecklar. Mötena ger inte bara en bra inblick vad de andra har gjort och vad de ska göra, utan ger även en mycket bra bild över hur vi ligger till i våra projekt. Det gör det även lättare för en utvecklare att hugga tag i en kollega om man till exempel behöver ett par fräscha ögon som ser över ett problem.

Bloggserie - Del 7

Vi har utvecklare som jobbar på våra kontor i Uppsala, Malmö, Stockholm och Göteborg och eftersom alla inte sitter på samma kontor så sker våra möten via Microsofts Teams. Kamerorna är naturligtvis alltid igång på dessa möten.

När vårt Daily Standup möte är slut och eventuella extra möten eller samtal är avklarade är det bara att börja skriva kod. Våra tasks får vi från våra taskboards i GitLab eller i Azure DevOps. Varje task har en beskrivning så att utvecklaren i fråga förstår vad denne ska utveckla. När en uppgift är klar begär vi en merge request där vi tittar igenom att koden följer våra kodning standards.

Utöver rena utvecklingsuppgifter till ett specifikt projekt, så utvecklar vi även diverse PowerShell scripts för att förenkla vår vardag, vilket gör att vi sparar mycket tid i det långa loppet. Vi automatiserar det mesta av de repetitiva steg som är nödvändiga för att vi ska kunna utveckla. Detta är allt från att sätta upp Docker Containers till att automatisera tester.

Som ni kan se så är det full fart i Fabriken hela dagen och det här var bara en liten inblick i vår vardag på COSMO CONSULT. Låter det här som något för dig? Hör av dig till oss och häng med oss in i framtiden!

Christian Andersson, Fabriksarbetare

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera