Digitalisering, ERP, Utveckling

En inblick i vårt Talangprogram

Alexiz Knöös09/10/2019
Våra nya talanger (från vänster): Abdul Ali, Alexiz Knöös, Armin Fetahovic

Nu fortsätter vår bloggserie från Fabriken och den här gången delar en av våra nya talanger, Alexiz Knöös, med sig av hur hennes första månad har varit i Talangprogrammet och på COSMO CONSULT.

Första dagen jag satte min fot på Malmökontoret var jag full av förväntningar. Inte minst sagt upprymd från all peppande musik jag precis lyssnat på innan jag vågade mig in på kontoret.

Trots att jag bara haft positiva intryck av alla anställda på COSMO CONSULT, så var det fortfarande läskigt och farhågorna spökade. Med båda fötterna inne på kontoret kunde jag börja bearbeta intrycken. Det dröjde bara några sekunder innan jag hörde att någon hälsade och sen kom fram till mig. Jag fick en rundvisning, alla hälsade och jag kunde känna en varm och mysig stämning sippra fram från alla hörn i kontoret. Upprymdheten var tillbaka igen och glädjen bubblade från magen. Jag kunde säga redan då att jag hade valt rätt - detta var företaget för mig. Vi är tre personer som är med i talangprogrammet och redan på första dagen på jobbet blev jag presenterad för en av dem, en kille som heter Abdul Ali.

Bloggserie - Del 6

Vi fick en snabb introduktion om vad COSMO CONSULT gör, vad företaget står för och vad de vill med talangprogrammet. I talangprogrammet är det meningen att vi ska bli insatta och lära oss de nya verktygen och förändringarna i Microsoft Dynamics 365 Business Central. Vi fick ett schema och då såg vi att det blir mycket resande första månaden. Redan nästa dag åkte vi upp till Göteborgskontoret, där tredje medlemmen i talangprogrammet jobbade, Armin Fetahovic. Spänningen var på hög nivå när vi blev installerade på kontoret och fick träffa våra mentorer, som var förra årets talanger. Det var möte efter möte, mer och mer information trycktes in. Till slut kändes det som om man knappt kunde hålla kvar all information, men detta var bara början.

Vi fick gula bygghjälmar som vi skulle sätta Cosmo-loggan på genom att göra en mall och sedan spreja på med färg. Det var lättare sagt än gjort. Trots att jag tejpade min mall noga blev inte loggan perfekt. Jag tittade på killarna och såg att båda hade misslyckat. Bägge hade fått färgen att rinna utanför mallen, men värst var Armins. Jag försökte rätta till min logga men då jag råkade förstöra den och fick börja om. Under tiden utförde Armin ett mirakel. Han kom på hur man kunde sudda, så helt plötsligt hade han gått från att vara sämst till att vara bäst och vi andra tog efter honom. Uppgiften i sig var rolig att utföra och gjorde att Abdul kände sig delaktig i fabriken och inkluderad.

Efter veckan i Göteborg åkte vi iväg på vår första utbildning som genomfördes av företaget Readynez på Örenäs slott.

Kurserna var en introduktion till bokföring och gamla Microsoft Dynamics NAV. Första kvällen satt Armin och läste kursmaterialet, och när han insåg hur välorganiserad utbildningen var, kände han sig uppskattad och peppad. Det var långa dagar med läxor varje kväll, men vi hade en lärare som var expert på ämnet och kunde svara på alla våra frågor. När läraren talade lyssnade man och fick en känsla av att man ville bli lika kunnig som honom. Armin gillade speciellt när läraren berättade om sina olika erfarenheter som tagit honom till många olika länder och arbetsplatser.

När kurserna var slut var det dags att åka till Berlin och för första gången vara med på en företagskonferens. Återigen fick vi bo på ett fint hotell och den varma känslan av omhuldande från företaget var alltid närvarande. Alla hade första dagen ledig att göra vad de ville fram till middag. Jag grabbade snabbt tag i en kollega och i rask takt gick vi till nationalhistoriska museet och i kosmosdelen hittade vi vårt företag (fattar ni kosmos = cosmo). Såklart blev det en bild till ”grammen” på det. Vi kände oss minst sagt stolta över upptäckten.

Dagarna som följde hade vi först konferens bara för Sverige med team building och mycket mat. Sen hade vi den stora konferensen för hela COSMO CONSULT som var enorm och häftig. Det fanns mat att få hela tiden, intressanta föredrag, innovation teams och kollegor från hela världen. Även grundarna till företaget var på plats och höll föredrag. Efter konferensen följde festen. Det märkes att arrangörerna hade lagt ned mycket planering på både konferensen och festen. Under kvällen fanns det dessutom obegränsat med glass och korv, vilket för mig är ett stort plus. Vem gillar inte glass? Detta måste vara bästa sättet att föra ett företag samman som finns över stora delar av globen.

Väl hemma igen hade vi en dag ledig innan vi åkte tillbaka till slottet för en ny utbildning som skulle bli sjukt intensiv, en kurs i C/SIDE + C/AL NAV 2013 och VS Code + AL BC 2016. Det var lite skrämmande och jag trodde inte att jag skulle hinna med, men jag skulle göra mitt bästa och visste att vi som grupp kunde stötta varandra. Abdul kände att det kliade i fingrarna att äntligen få börja programmera efter flera veckors teoretisk undervisning. Han tyckte även att det var intressant att i kod se hur C/AL och hur AL skilde/liknade varandra. Det var intensiva och långa dagar men lärorika. Abdul fick till slut en tydligare bild av vad vi skulle jobba med i framtiden.

Nu känner jag äntligen att jag har landat efter en tuff och intensiv första månad hos COSMO CONSULT och kan låta allt jag har lärt mig sjunka in. Känslan som jag hade första dagen jag gick in på kontoret är fortfarande med mig. Trots snabba byten mellan aktiviteter och högt tempo så kunde jag inte vara mer nöjd. För vad mer kan man begära än att få arbeta på en plats som får en att vilja jobba.

Alexiz Knöös, ny fabriksarbetare

 

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera