Digitalisering, ERP, Utveckling

Vi arbetar för att ligga i framkant

COSMO CONSULT AB07/06/2019

”Men ååhhhh!! Varför behöver jag lära mig nya saker? Det tar tid och dessutom är jag ju redan bäst på det jag gör. Det går hundra gånger snabbare att göra det på mitt sätt än att jag skall lära mig något nytt.”

Har du tänkt samma sak? Varför ska du behöva tänka om? Jo, för att med ny kunskap ökar möjligheterna till att hela tiden förbättra sig och förbättrar man sig kan man hela tiden ligga i framkant på samma gång som man växer som individ.

Stannar du upp för länge, kommer du att bli omkörd.

Vi på COSMO CONSULT vill alltid vara ledande med allt vad ny teknik innebär. Därför lägger vi ned både tid och resurser på att ta till vara på alla möjligheter till att förbättra oss. Historiskt sett har vi hållit oss uppdaterade med hjälp av externa och interna utbildningar. Men med dagens informationsflöde räcker det inte alltid till. För att lyckas måste vi hitta nya vägar, där vi både kan utbilda och lära oss, samtidigt som vi fokuserar på att leverera i det dagliga arbetet tillsammans med våra kunder.

 

Bloggserie - Del 3

Vårt mindset

Skall du bli riktigt bra på någonting krävs det oftast att du har flera års erfarenhet och att arbeta med IT är inget undantag. En extra utmaning med IT och utveckling är att det vi lär oss och det vi är bra på just nu bara är en färskvara. Imorgon är det något annat och helt nytt som gäller.

Därför är ett agilt arbetssätt ett måste för att vi skall kunna följa med och hålla oss uppdaterade på den nya tekniken. Ett agilt arbetssätt löser dock inte alla utmaningar. Men vi måste kunna vara följsamma.

Människan är av naturen skapad för att lösa problem på det enklaste sättet, sedan håller vi fast vid samma arbetssätt år efter år. Arbetet blir gjort och det fungerar, varför byta arbetssätt?

Varför fungerar vi så? Jo, för att det är en utmaning att lära sig nya saker och framför allt tar det tid att lära sig nya saker. Ibland är bara tanken på att lära sig någonting nytt så pass obekvämt att vi ger upp redan innan vi vet vad det uppgiften handlar om.

” Progress is impossible without change; and those who cannot change their minds cannot change anything” – George Bernard Shaw

Att förändra människans mindset är ingen enkel uppgift, det tar tid. Men det är extremt viktigt för att vi skall kunna hålla oss uppdaterade. Här på COSMO CONSULT i det vi kallar Fabriken har vi med oss ett och samma mindset i allting vi gör. Hur vi håller våra möten, när vi håller våra möten, våra dagliga aktiviteter, våra arbetssätt i olika projekt osv, mindsetet skall vara agilt. Det är otroligt viktigt för oss att fortsätta tänka på detta och att vi lyckas behålla vårt mindset.

Om vi istället vänder på det och ser det från kundens perspektiv är det mycket lättare att se vilken väg man skall välja - den bästa!

Vi får aldrig bli bekväma i vårt sätt att arbeta och vi måste hela tiden arbeta mot att hitta nya sätt som gör det lätt för oss att bli ännu bättre. Blir vi bäst kommer också kundens upplevelse av COSMO CONSULT att bli den bästa!

Magnus Eriksson, en fabriksarbetare

 

 

Vi letar efter nya talanger till vårt utvecklingsteam!

COSMO CONSULT växer och söker just nu flera nya tjänster inom utveckling. Klicka här för att komma vidare till våra lediga tjänster!

Dela

Kommentera