ERP

Ny ERP-version: Microsoft Dynamics NAV 2018 officiellt lanserad

COSMO CONSULT AB06/12/2017

Microsoft meddelade officiellt att den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV (tidigare Navision) kommer att finnas tillgänglig från och med den första december 2017. Med många förbättringar och nya funktioner representerar Microsoft Dynamics NAV 2018 den fortsatta utvecklingen av den beprövade ERP-produktlinjen för den globala affärslösningen för medelstora företag. Med den senaste NAV-versionen arbetar Microsoftmålmedvetet med sin strategi för flytt mot en enhetlig molnbaserad affärsplattform.

Nyfiken Microsoft Dynamics NAV 2018? 

Se vårt webbinarium där vi går igenom några av de nya funktionerna:

  • Nya möjlighet med smarta molntjänster, Artificiell Intelligens (AI)
  • Excelrapporter direkt inifrån NAV
  • Användaruppgifter
  • Förbättrad artikelomkostnad
  • Skapa inköp direkt från försäljningsorder.

Höjdpunkterna i Microsoft Dynamics NAV 2018 finns inom tre områden: förbättring av kärnfunktionalitet, inbyggt nätverk av ERP-infrastrukturen med tjänster och kontorsprocesser, samt ytterligare förbättring av användargränssnittet, inklusive systemets intuitiva anpassningsförmåga till enskilda krav. Speciellt bör den djupa integrationen med Office 365 nämnas. "Common Data Service" (CDS) är en framåtriktad dataplattform som säkerställer ett jämnt utbyte av information mellan alla Microsoft-affärsapplikationer, appar och tjänster.

I Dynamics NAV 2018 finns också en mängd nya funktioner och förbättringar av detaljer: Nu kan anställda väljas direkt i arbetsbladen, inte bara som tidigare kunder och leverantörer. Det innebär att personal kan skapas i bokningsprocessen, precis som i allmänna personalkonton – en ofta efterfrågad funktion som är särskilt användbar vid ersättning av resekostnader. Andra förbättringar inkluderar de nya centraliserade inställningsalternativen, vilket förenklar skapandet av nya kunder, möjligheten att avbryta projektfakturor, skapa inköpsorder direkt från försäljningsorder, samt automatisera transaktioner mellan företag.

Download WhitePaper What's New in Microsoft Dynamics NAV 2018

Microsoft Dynamics NAV 2018 är en vidareutveckling av den klassiska on-premiselösningen och Microsoft visar starkt engagemang i befintliga och nya kunder som inte vill ändra sin traditionella driftmodell eller av kravspecifika skäl inte använder molntjänster. Samtidigt är 2018-utgåvan baserad på den senaste Microsoft-tekniken, vilket ger en solid, omfattande och framtidsbeständig plattform för digital kartläggning av moderna affärsprocesser, precis som Microsofts molnportfölj.

Microsoft har redan redogjort för vad som ska komma: Den nya molnlösningen Dynamics 365, som för närvarande har arbetstiteln "Tenerife", kommer att släppas under våren, förutom en R2-uppdatering av den senaste on-premiseversionen av Dynamics NAV 2018. Båda lösningarna kommer att fungera med kodbas. Nästa steg blir då att slå samman dem i en lösning som antingen kan drivas oberoende, som en moln- eller SaaS-lösning. "I stället för att erbjuda separata upplagor (t.ex." Business edition "och" Enterprise edition ") kommer vi att fokusera på att möjliggöra för varje organisation att välja mellan olika prispunkter för varje affärsapplikation, baserat på vilken kapacitet de behöver för att möta deras specifika behov ", säger Alysa Taylor, General Manager, Business Apps & Strategy, Microsoft.

"Den nya versionen av Microsoft Dynamics NAV är både en högpunkt och en vändpunkt i Microsoft ERP-utveckling", säger Uwe Bergmann, VD för Europas ledande Microsoft Dynamics-partner COSMO CONSULT. "Den traditionella ERP-funktionaliteten för NAV har nått en nivå av mognad som verkligen gör den till den bästa lösningen på marknaden för medelstora företag. Samtidigt blir nya och flexibla installationsmodeller, molnscenarier och digitala tjänster alltmer Intressant för våra kunder. Företagen som ansluter sig till Microsoft Dynamics NAV 2018 väljer en avancerad teknik som ger dem investeringssäkerhet och öppnar helt nya möjligheter att utveckla sina IT-strategier. "

Kontakta oss!

COSMO CONSULT Sverige

Löfströms Allé 5
172 66 Sundbyberg
+46 8 7998660
E-Mail
Fabriksgatan 7
412 50 Göteborg
+46 8 7998660
E-Mail
Adelgatan 6
212 22 Malmö
+46 8 7998660
E-Mail
Storgatan 43
903 26 Umeå
+46 8 7998660
E-Mail
Fålhagsleden 53
753 23 Uppsala
+46 8 7998660
E-Mail

Dela

Kommentera